Harmincezres kártól óvhatod meg magad
2018. február 27., kedd
Az elmúlt napokban több hír is megjelent arról, hogy milyen rossz állapotban van az M1-es autópálya, vannak szakaszok, ahol méterenként követik egymást a hatalmas kátyúk. Megnéztük, hogy milyen lehetőségei vannak, aki kifejezetten kátyúkárra szeretne biztosítást kötni - írja a Pénzcentrum.
 
A Kisalföld olvasója kiszámolta, hogy 163 nagyobb kátyú színesíti a közlekedést az M1-es autópályán Győr és Budapest között. Az Index pedig pénteken, videós tudósítással jelentkezett a helyszínről, amelynek segítségével bárki meggyőződhetett róla, hogy a helyzet kritikus. A lap riportja szerint az út állapota nem meglepő, hisz a kilencvenes évek óta gyakorlatilag nem nyúltak a pályatesthez, azóta pedig megnégyszereződött  forgalom, naponta 80 ezer autó és teherautó közlekedik rajta.

Az Index megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t, akik úgy tájékoztatták a portált, hogy nagyobb felújítást 2021-ig nem terveznek, így várhatóan a helyzet sem fog sokat javulni addig az autópályán. 

A kátyukárra azonban már évek óta köthető biztosítás, egyfajta "mini casco". 
Fontos megemlíteni, hogy a harmincezer forintos biztosítási összegből - amely általában ezeknél a biztosításoknál jellemző biztosítási összeg - adódóan bőven előfordulhat olyan eset, hogy a biztosítás nem téríti meg a teljes kárunkat, ilyenkor a maradékot saját zsebből kell fizetni, valamint azt is fontos tudni, hogy egy ilyen típusú biztosítás nem, vagy csak nagyon kis mértékben helyettesít egy széles körű cascót.


Forrás: Biztosítási szemle


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft